Geschreven door Kevin Jelu | 18-02-2021

“Communicatie toevoegen”. Je hebt er waarschijnlijk al vaak genoeg op geklikt in de Contentkalender. Sommige organisaties zelfs al meer dan duizend keer. De organisatie met de meeste communicaties zelfs al 4063 keer. Indrukwekkend. Vanaf dinsdag 23 februari om 8.00 uur verandert het scherm wat je gewend bent, daarnaast verbeteren we de workflows.

Nieuwe manier van communicatie toevoegen

Van één stap gaan we naar drie stappen en verder maken we het mogelijk om communicaties terugkerend in te plannen.

Stap 1: Wat wil je plannen?

In de eerste stap maak je duidelijk welke communicatie je wil aanmaken. Je geeft ze een titel en koppelt de communicatie aan een project. Verder kies je het contentformaat, de mediakanalen en de eventuele subdoelgroepen Als laatste bepaal je de labels en de verantwoordelijke. Wil je dan je communicatie meteen opslaan? Klik rechtsonderin op ‘Opslaan en sluiten’. Wil je meer informatie bijvoegen? Klik dan op ‘Volgende’.

Scherm 'Communicatie toevoegen'

Scherm 'wat wil je plannen?'

Stap 2: wanneer mag het live?

In de tweede stap ga je in op de data van de communicatie. Je kiest allereerst de publicatiedatum. Dat is het moment waarop de content live gaat. In sommige gevallen geef je de communicatie ook een einddatum. Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijke landingspagina of een radiospot. Als laatste kies je nog of je de communicatie wil uitlichten in de tijdlijn.

In dit scherm zit ook onze nieuwste functionaliteit: terugkerende communicaties. Met die functionaliteit kies je met welke frequentie je een communicatie wil laten terugkeren. Handig als je op vaste momenten communiceert of regelmaat hebt in, bijvoorbeeld, nieuwsbrieven of magazines. In onderstaand filmpje legt Bente je precies uit hoe het werkt.

Stap 3: welke content ga je plaatsen?

In het laatste scherm ga je aan de slag met je content. Je verdeelt de rollen over je collega’s, kiest welke workflow deze communicatie (of reeks) volgt en je voegt eventueel een omschrijving toe. Plan je je communicatie niet terugkerend in? Dan voeg je hier ook meteen je content in.

Scherm 'welke content ga je plaatsen?'

Verbetering workflows

Ook nieuw: vanaf dinsdag 23 februari om 8.00u verbeteren we de workflows door ze flexibeler te maken. Soms verandert je werkproces of komt er toch een extra stap in de workflow. Dat is nu geen probleem meer. Als je nu een workflow aanpast, wordt dat doorgevoerd in alle niet-afgevinkte communicaties waaraan de workflow gekoppeld is.

Let op: de update is alleen van toepassing op workflows die nieuw worden toegevoegd aan een communicatie. Workflows die al in een communicatie staan, worden niet geüpdatet. Dat los je op door de workflow opnieuw toe te voegen.

Je bent nu helemaal op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten van de Contentkalender. Kunnen wij je nog ergens bij helpen? Neem dan gerust contact met ons op via  078 48 19 73.