De Contentkalender: een complete marketingtool voor je hele communicatieplanning

De Contentkalender is de ideale tool om overzicht te creëren over jouw communicatieplanning. Zie in één oogopslag waar, wanneer, wat en naar wie je communiceert. Wil jij (eindelijk) grip op je content?

Contentkalender - Een dwarsdoorsnede van de kalender- en de tijdlijnweergave

Jij bepaalt hoe je overzicht krijgt

Samen met je team houd je heel wat ballen in de lucht: projecten, content, deadlines, de taken van je team. En dat vraagt om overzicht. Niet zomaar, maar op je eigen manier. Daarom bepaal jij hoe je overzicht wil. In een kalender, een tijdlijn of een lijst. Per maand of per week. Zo creëer je een overzicht als nooit tevoren. Voor jou en je hele team.

Contentkalender - Screenshot van deels de takenlijst en deel een workflow in de Contentkalender

Op de work(flow) van je organisatie

Wie van je team is waarmee bezig? En wat moet er gebeuren voordat de content live kan? Dat wil je weten. Met workflows vereenvoudigt de Contentkalender je communicatieplanning. Je geeft aan welke (terugkerende) taken bij een communicatie horen en wie ze uitvoert. Zo weten jij en je team altijd wat er nog moet gebeuren. Taken vergeten? Vergeet het maar. Met persoonlijke to-do lijstjes en reminders zorgt de Contentkalender dat je team nooit meer een deadline mist.

Contentkalender - Screenshot contentscherm in de Contentkalender

Je hele contentorganisatie op één plek

Weg met de verschillende versies in Excel. Weg met vijf verschillende plekken om je content op te slaan en weg met voor iedere campagne een andere planning. Versiebeheer, planning, bijlagen en stijlregels in de contentkalender. Vanaf nu hebben jij en je team hun hele contentorganisatie op één plek.

Contentkalender - Contentkalender voorbeeld linkerbalk

Deel eenvoudig je planning

Jouw team verricht cruciaal werk voor jullie organisatie. En dat wil je aantonen. Daarom wil je je planning delen en het liefst zo eenvoudig mogelijk. Maak een PDF- of Excelbestand of deel je communicatieplanning via jouw favoriete agenda app. Zo is iedereen altijd op de hoogte. Zelfs buiten je communicatieteam.

Contentkalender - Man en vrouw werken iets uit op een whiteboard

Je contentstrategie aan het werk

Je wil met je team gestructureerd en consistent communiceren. Daarvoor heb je een contentstrategie bedacht. Tone-of-voice, stijlregels of een redactiehandboek. Alle informatie leg je vast in de Contentkalender en met één druk op de knop vindt je team die weer terug. Gestructureerd content creëren was nog nooit zo makkelijk! Al meer dan 5000 marketeers en communicatie professionals gingen je voor. Start nu je proefmaand.