De Contentkalender: een complete marketingtool voor je hele communicatieplanning

Weg met de verschillende versies in Excel. Weg met vijf verschillende plekken om je content op te slaan en weg met voor iedere campagne een andere planning.

Versiebeheer, planning, bijlagen en stijlregels in de Contentkalender. Vanaf nu hebben jij en je team alles op één plek. In de overzichtelijke kalender vind je waar, wanneer, wat en naar wie je communiceert. Wil jij ook (eindelijk) grip op je content? De Contentkalender is de ideale tool om overzicht te creëren over jouw communicatieplanning.

Contentkalender - Een dwarsdoorsnede van de kalender- en de tijdlijnweergave

Jij bepaalt hoe je overzicht krijgt

Samen met je team houd je heel wat ballen in de lucht: projecten, content, deadlines, de taken van je team. En dat vraagt om overzicht. Niet zomaar, maar op je eigen manier. Daarom bepaal jij hoe je overzicht wil. In een kalender, een tijdlijn of een lijst. Per maand of per week. Zo creëer je een overzicht als nooit tevoren. Voor jou en je hele team.

Contentkalender - Screenshot van deels de takenlijst en deel een workflow in de Contentkalender

Plan de work(flow) van je organisatie

Wie van je team is waarmee bezig? En wat moet er gebeuren voordat de content live kan? Dat wil je weten. Met workflows vereenvoudigt de Contentkalender je communicatieplanning. Je geeft aan welke (terugkerende) taken bij een communicatie horen en wie ze uitvoert. Zo weten jij en je team altijd wat er nog moet gebeuren. Taken vergeten? Vergeet het maar. Met persoonlijke to-do lijstjes en reminders zorgt de Contentkalender dat je team nooit meer een deadline mist.

Contentkalender - Screenshot van het planbord met de kolommen: 'concepten', 'feedback', 'tweede versie', 'Luuk eindredactie' en 'akkoord'.

Inzicht in je werkproces: het planbord

Heb je een eerste versie geschreven en wil je feedback? Sleep de communicatie dan naar de 'feedback'-kolom. Is de communicatie helemaal klaar? Sleep het kaartje dan naar de laatste kolom. Zo weten al je collega's dat er niks meer aan hoeft te gebeuren en wordt de communicatie automatisch afgevinkt. Het planbord zorgt ervoor dat je altijd overzicht hebt over de status van je communicaties.

Contentkalender - Start met plannen

Deel eenvoudig je planning

Jouw team verricht cruciaal werk voor jullie organisatie. En dat wil je aantonen. Daarom wil je je planning delen. Dat kan eenvoudig met een deelbare link. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem een kijkje in onze kalender.

Je kan je communicatieplanning ook via jouw favoriete agenda app delen. Zo is iedereen altijd op de hoogte. Zelfs buiten je communicatieteam.

Contentkalender - Workshop communicatieplanning foto

Je contentstrategie aan het werk

Je wil met je team gestructureerd en consistent communiceren. Daarvoor heb je een contentstrategie bedacht. Tone-of-voice, stijlregels of een redactiehandboek. Alle informatie leg je vast in de Contentkalender en met één druk op de knop vindt je team die weer terug. Gestructureerd content creëren was nog nooit zo makkelijk! Al meer dan 5000 marketeers en communicatie professionals gingen je voor. Start nu je proefmaand.