Wat is het verschil tussen rollen en rechten?

Als je een nieuwe gebruiker toevoegt, krijg je de keuze om verschillende rollen en rechten toe te wijzen. Maar wat is het verschil en hoe zet je ze in?

Rollen in de Contentkalender

Als je een communicatie aanmaakt, krijg je de mogelijkheid om verschillende rollen te specificeren. De personen die je kiest worden aan de communicatie gekoppeld en ontvangen meldingen als de communicatie wijzigt. Verder is het mogelijk om met workflows automatisch taken toe te wijzen aan collega's met een bepaalde rol in de communicatie.

De rollen hebben geen invloed op hoe en of een gebruiker de communicatie kan bewerken, maar alleen op de verdeling van de verantwoordelijkheden.

Rollen in de Contentkalender

Bewerkingsrechten in de Contentkalender

Niet elke gebruiker kan zomaar alles aanpassen. De Contentkalender werkt met vier verschillende bewerkingsrechten om het samenwerkingsproces te vereenvoudigen. Een beheerder wijst bewerkingsrechten toe aan een gebruiker. Die rechten staan los van rollen en bepalen welke wijzigingen een gebruiker kan doorvoeren in de kalenderitems.

De verschillende bewerkingsrechten zijn:

  • Beheerder: deze gebruiker kan alles wijzigen, nieuwe gebruikers aanmaken en het account upgraden.
  • Projecten, communicaties & taken: deze gebruiker wijzigt de hele planning en houdt zicht op de projecten.
  • Communicaties & taken: deze gebruiker is vooral uitvoerend bezig en kan daarvoor communicaties wijzigen en taken aanmaken.
  • Taken: deze gebruiker kan persoonlijk toegewezen taken afvinken.

Is je vraag beantwoord?