Vacatures

Salesmedewerker (24-40 uur)

Geüpload op 16-11-2022

Kom jij bij ons werken? Het team van de Contentkalender helpt bedrijven dagelijks met het organiseren en optimaliseren van het communicatieproces. En waar hard gewerkt wordt, moet ook ruimte zijn voor plezier. Maak je klaar voor spontane wandelingen door Utrecht, boottochtjes en onze gezellige gezamenlijke lunch. We zijn op dit moment nog een team van twee, maar daar hopen we snel verandering in te brengen. Wij groeien, groei jij met ons mee?

Nou, dit zijn wij. Franka en Luuk.

Wie ben jij?

Allereerst ben jij een sales-enthousiast. Je voelt je al snel verantwoordelijk voor ons salesproces en wilt dit graag verbeteren. Want dat is hard nodig. Daarnaast ben je bekend met softwareoplossingen (SAAS). Of niet en je ziet het zitten om je hierin te verdiepen. Je vindt het leuk om te experimenteren en bent hierin zelfsturend. Ook kun je strategisch denken en ben je niet bang om fouten te maken. Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Wat ga je doen?

De Contentkalender is onderdeel van de Kracht van Content en deelt haar kantoor met contentorganisatie Presenter en inbound marketingbureau De Afdeling Marketing. Naast twee Contentkalender-collega's krijg je er dus een hele bups aan andere werkvrienden bij. Als groeiende organisatie leert de Contentkalender elke dag iets nieuws. Er is daarom veel ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen. Wij helpen jou graag met je eigen ontwikkeling. Er is dan ook voldoende ruimte om cursussen te volgen en je kennis te verbreden.

Jouw rol? Jij wordt onze salesprofessional! Je zorgt dat potentiële klanten in een warm bad terecht komen en begeleidt ze in het salesproces. Ook houd je overzicht over de pijplijn, daar komt werkervaring in sales goed bij van pas. En draag je met je initiatieven bij aan de groei van de Contentkalender. Als team zijn wij continue bezig met conversie-optimalisatie. Jij neemt hierin het voortouw. Wij vinden het belangrijk dat je de relatie met onze gebruikers actief onderhoudt. En ze eventueel adviseert welk van onze pakketten het beste past bij de wensen van een organisatie. De ene dag stort je je op Hubspot en werk je de rapportages bij. De andere dag geef je een training bij klanten of leg je alle functionaliteiten van de Contentkalender uit in een demo.

Wat krijg je van ons?

Niet onbelangrijk: geld. Het salaris voor deze functie ligt tussen de €2915-€3165 per maand op basis van 40 uur. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Met een mooie jaarlijkse groei in het vooruitzicht. Dat geld geef je uit tijdens één van je 27 vakantiedagen. Of niet, dat bepaal je natuurlijk zelf.

Je werkdagen plan je in zoals jij wilt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verdeling van je uren. Spendeer je die uren graag op kantoor of liever thuis? Dat maakt ons niet uit, maar we zien elkaar graag minstens één keer per week op kantoor. Dat is wel zo gezellig. Omdat je zelf mag bepalen waar je werkt, maakt het voor ons ook niet uit waar je woont. Reis jij met liefde 2 uur naar ons kantoor in Utrecht? Geen probleem.

We investeren graag in jouw groei. Je krijgt een persoonlijke coach die je begeleidt tijdens een ontwikkeltraject op maat. Wij vinden dat je nooit te oud bent om te leren. Volg relevante trainingen en bloei tot je beste zelf.

Daarnaast hebben we een fijne pensioensregeling (ja, dat wil je) en je krijgt een eigen laptop en telefoon van de zaak. Reis je met het OV? Je krijgt van ons een Shuttel card voor al je zakelijke reizen.

Je bent enthousiast, wat nu?

We hopen natuurlijk dat je nu denkt: 'Yes, hier wil ik werken'. In het kader van verwachtingsmanagement zetten we de sollicitatieprocedure voor je op een rijtje:

  1. Je solliciteert | Je stuurt je CV en motivatie naar vóór 21 december 2022 naar nienke.matser@dekrachtvancontent.nl
  2. Kennismakingsgesprek | We bellen even kort om kennis te maken.
  3. Beoordeling | Dit klinkt eng maar dat is het niet. Je krijgt van ons een opdracht om je vaardigheden te testen. Ook fijn voor jou, weet je meteen wat je van het werk kunt verwachten.
  4. Competentie-interview | Je vertelt ons alles over je kennis, expertise en ervaring.
  5. Diepte-interview | We weten nu dat je het kan. Alleen willen we nu nog zeker weten of we bij elkaar passen
  6. Arbeidsvoorwaardengesprek | Tijd voor een krabbeltje om onze samenwerking compleet te maken.